Mijn favorieten

HerbestemmingLeegstand en herbestemmen: Tijssen & Vos heeft in de loop van de jaren tal van herontwikkelingen uitgedacht, begeleid en helpen realiseren.


Steeds meer bedrijfsruimten krijgen als gevolg van structurele leegstand een tweede leven. Een fabriekshal wordt creatieve hub, een kantoor wordt studentenhotel, een winkel op een C-locatie wordt kantoor, een kerk wordt een (boek)winkel, een tramremise wordt een foodhal. De voorbeelden zijn eindeloos.

Vastgoedadviseur als spil bij herontwikkeling

Tijssen & Vos is trusted advisor voor ondernemers, investeerders en vastgoedeigenaren. Bij de aankoop of verkoop van zakelijk vastgoed is het goed om je af te vragen of het pand zoals het is, past bij de vraag van de markt en de omgeving. Of is het pand aantrekkelijker voor investeerders of huurders als het een nieuw bestemming heeft? Tijssen & Vos houdt de regie over herbestemming, denkt mee over scenario’s, waardeert deze op financiële haalbaarheid, begeleidt het ontwikkelproces, zorgt voor gebruikers en heeft bovendien een uitgebreid netwerk van relevante adviseurs. Goed om te weten: de adviseurs van Tijssen & Vos zijn sterk in het waarderen van ontwikkelscenario’s.

Strategische herbestemming voor verkoper

Als specialisten in vastgoedmanagement helpen wij de verkoper met de strategische herbezinning op hun vastgoed en huisvestingsvraagstukken. Om een stevige basis te bieden, worden verschillende scenario’s voor alternatieve aanwendbaarheid van de panden uitgewerkt.

Herbestemming voor aankoper

Bedrijven en beleggers schakelen Tijssen & Vos ook in voor het vinden van passende huisvesting en slimme investeringen. Voor hen liggen er kansen in panden die op het eerste gezicht minder courant zijn, maar die na herbestemming zeer kansrijk zijn. Tijssen & Vos kijkt kritisch mee. Want hoe zit het met het bestemmingsplan, de milieu-eisen en de parkeernormen?

In het proces spreken we vastgoedeigenaren die nog niet hebben nagedacht over opvolging van het gebruik. En partijen die al een stuk verder zijn. Deskundige en adequate belangenbehartiging van de koper resulteert dit meestal in een prachtig gebouw dat volledig op maat is herontwikkeld.

Leegstand als kans
Juist de meer complexe herontwikkelingen vormen de leukste uitdagingen voor Tijssen & Vos. Door de jaren heen is ervaring opgebouwd met strategisch management van uiteenlopende herbestemmingen en de soms ingewikkelde regels en situaties die daarbij aan de orde zijn.

Herbestemming in Groningen

Enkele voorbeelden van herontwikkeling in Groningen waar Tijssen & Vos een actieve rol bij heeft gespeeld:
 

  • het nieuwe Grafisch Museum in de Sint Jansstraat
  • Villa Gelria aan de Verlengde Hereweg in Helpman
  • creatieve hub De Pijp aan het Boterdiep
  • transformatie kerk Meeuwerderweg naar wonen
  • plan fitnesscentrum in oude postkantoor Munnekeholm
  • kantoorruimte en leisure in bedrijfsgebouw Protonstraat
  • detailhandel en kantoren in productieruimte Sontweg
  • appartementen in oude videotheek Damsterkade
  • woonbestemming in voormalige garage Brederostraat

 
Wilt u uw pand herbestemmen of heeft u plannen voor een nieuwe belegging/aankoop, maar zijn nog niet alle opties scherp? Schakel Tijssen & Vos in als uw strategisch vastgoedadviseur.