EVEN BIJPRATEN MET HARMEN TIJSSEN, PARTNER BIJ TIJSSEN & VOS

In het weekend werkt Harmen aan de opstart van delicatessenzaak & wijnbar Bob Kookt of vind je hem al zeilend over de Friese meren. Doordeweeks maakt hij zich hard voor Tijssen & Vos. Waar komt Harmen zijn passie voor verse, unieke en zelfgemaakte producten vandaan? Wat is zijn rol bij Tijssen & Vos? En wat hoopt hij in de toekomst nog te bereiken? We gingen in gesprek met Harmen en vroegen hem het hemd van het lijf.

Jaren geleden begon Harmen, na het afronden van de HEAO (nu: Business Studies), bij het Ministerie van Onderwijs. Al snel kwam hij erachter dat hij hier niet op zijn plek zat. Hij besloot het roer om te gooien en ging aan de slag bij een klein makelaarskantoor in Limburg. Als geboren ondernemer, draaide Harmen het kantoor al vrij snel helemaal zelf. Niet veel later werd hij gevraagd om het team bij Stienstra te versterken, dé makelaar in het Zuiden van Nederland. Hoewel hij hier met veel plezier werkte keerde hij naar een aantal jaren voor de liefde terug naar Groningen. Van bedrijfsmakelaar bij Zadelhoff tot directeur bij Hanzevast en directeur bij Meeus. Harmen bewandelde een allround carrière pad, zowel landelijk als in het Noorden.

In 2015 besloot Harmen er even tussenuit te gaan. Hij wandelde van Maastricht naar Rome in maar liefst twee (!) maanden. “Achteraf had ik hier veel langer over moeten doen!” Toen hij terugkwam in Groningen klopte Merijn Vos bij hem aan. Naast een taxatiepoot, wilde Merijn de makelaardijpoot van zijn bedrijf verder uitbouwen. Harmen en Merijn kennen elkaar al uit het vak sinds 1995 dus de samenwerking was vlot beklonken.

Zes jaar later is Harmen ontzettend blij hoe het gaat: “Bij Tijssen & Vos kan ik dingen doen die ik leuk en zinvol vind. In het verleden heb ik mij wel eens moeten aanpassen aan een hoger belang, nu kan ik gemakkelijk nee zeggen. We doen alleen de dingen waar we achter staan.” Harmen houdt zich graag bezig met complexe opdrachten, zoals bijvoorbeeld de adviesopdracht voor NHL Stenden. Ook van grote beleggingstransacties en herontwikkelingen gaat zijn hart sneller kloppen. “De afwisseling vind ik het allerleukst.”

Harmen heeft een goede werkdag gehad als hij een verschil heeft kunnen maken. “Ik kan erg blij worden als ik een gouden ingeving krijg over hoe ik twee partijen met elkaar kan matchen.” Ook van problemen oplossen krijgt hij energie: “Stel dat je tien keer terug naar de gemeente moet met een plan en het de elfde keer lukt. Dat tovert een glimlach op mijn gezicht.” Het gaat overigens niet altijd om scoren: “Ik kan ook heel tevreden de deur achter mij dichttrekken als ik die dag leuke mensen heb ontmoet.” In de toekomst hoopt Harmen door te kunnen bouwen met Tijssen & Vos. “Van een groter team tot potentiële nieuwe partners. We blijven ons aanpassen aan de tijdgeest.”

Leuk feitje: Harmen heeft een passie voor verse, unieke en zelfgemaakte producten. Door zijn werkervaring in Limburg heeft Harmen kennis gemaakt met het Bourgondische leven. Onlangs begon hij samen met chef-kok Bob ten Brinke een delicatessenzaak & wijnbar in de Kromme Elleboog. Je gaat Harmen hier vanaf december regelmatig vinden op een vrijdag, zaterdag of zondagmiddag.