Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verhuurd
Oude Kijk In 'T Jatstraat 6 in Groningen 9712 EG

Oude Kijk in 't Jatstraat 6

9712 EG Groningen
Huurprijs € 1.900,- p.m.

Omschrijving

UNIEK RIJKSMONUMENT IN HARTJE STAD

"Het Hinckaertshuis" (gebouwd in 1290)

Uniek object voor de liefhebber van monumentale panden. Als huurder woont u in de één van de oudste panden van de stad Groningen. Een pand met rijke historie, u waant zich in vroegere tijden. Het pand is rijkelijk gemeubileerd en gedecoreerd met objecten die de historie van het pand benadrukken. Het...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1290 Woonoppervlakte 190 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

UNIEK RIJKSMONUMENT IN HARTJE STAD

"Het Hinckaertshuis" (gebouwd in 1290)

Uniek object voor de liefhebber van monumentale panden. Als huurder woont u in de één van de oudste panden van de stad Groningen. Een pand met rijke historie, u waant zich in vroegere tijden. Het pand is rijkelijk gemeubileerd en gedecoreerd met objecten die de historie van het pand benadrukken. Het pand dient in de huidige staat te blijven gezien het monumentale karakter van het pand. Door de nieuwe bewoner mogen er dus geen wijzigingen aan het pand worden aangebracht.  "Het Hinckaertshuis" heeft nog 2 bedrijven als medegebruikers. 

Het aangeboden gedeelte kan worden gebruikt als woon-werk object of als alleen woning.

De huurder heeft de beschikking over de volgende vertrekken:
Woongedeelte: 
- een gezamenlijke entree aan de voorzijde met voorgang (14,9 m²); een gemeenschappelijk fietsenhok (9,5 m²) en gemeenschappelijk turfhok (12,8 m²) welke in gebruik is als bergruimte, deze gemeenschappelijke ruimten mogen worden gebruikt door alle gebruikers van het huis;
- bibliotheekkamer (11,3 m²) aan de voorzijde;
- puthok (9,2 m²), momenteel in gebruik al wasruimte/bijkeuken;
- woonkeuken (28,5 m²);
- collegekamer (28,4 m²), momenteel in gebruik als woonkamer;
- slaapkamer (9,7 m²);
- badkamer (4,2 m²);
- schuurtje (4,5 m²) te bereiken via de achterzijde/tuin;
- kelder (30 m²) bereikbaar via de gezamenlijke voorgang.

Bel-etage:
- gang/overloop;
- kristalkamer (15,7 m²);
- zaal (57,5 m²) met pantry;
- studeerkamer (19 m²) te bereiken via de zaal.

Vanaf de woonkeuken is het woongedeelte zelfstandig. Medegebruikers van het pand maken ook gebruik van het fietsenhok en turfhok, maar hebben verder een eigen entree. Bij de woning hoort een afgesloten tuin met 2 parkeerplaatsen. Eén parkeerplaats wordt gebruikt door een medegebruiker van "Het Hinckaertshuis".

De bel-etage is te gebruiken voor werken aan huis maar het is ook mogelijk deze bel-etage bij de woning te betrekken. De bel-etage komt ter beschikking per 1 december 2018.

Op de plattegronden is de woning in kleur gearceerd: de blauwe ruimten behoren tot het woongedeelte en de rode ruimten tot de bel-etage, alle ruimten in groen gearceerd behoren ook tot het te huren geheel maar zijn de gemeenschappelijke ruimten.
De totale oppervlakte van de woning is circa 190 m² waarvan een gedeelte gezamenlijk. Het totale oppervlakte van de etage is circa 100 m².

Huurprijs woonverdieping en etage: € 1.900,00 per maand (vrij van BTW).
De servicekosten bedragen circa: € 275,00 per maand (vrij van BTW).

Huurovereenkomst: conform model ROZ.
Huurperiode: in overleg.
Verlenging: in overleg.
Aanvaarding: in overleg.
Huurbetaling: per maand bij vooruitbetaling.
Huurprijsindexering: jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum op basis van het CPI alle huishoudens (2015=100).

De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Voor nadere informatie en/of bezichtiging:
Tijssen & Vos
050 318 49 99
info@tijssenvos.nl
Overdracht Status Verhuurd Huurprijs € 1.900,- per maand Aanvaarding In overleg Servicekosten € 275,00 Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Tussenwoning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1290 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Indeling Woonoppervlakte 190 m² Perceeloppervlakte 540 m² Gebouwgebonden buitenruimte 4 m² Inhoud 450 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 206 m² (20.0 m bij 10.3 m) Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Parkeergelegenheid Toelichting in tuin Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Groningen Sectie K Perceelnummer 470 Oppervlakte 540 m²
Route van naar Oude Kijk in 't Jatstraat 6, 9712 EG Groningen
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.